Sajtószemle - április, május

Az ember, aki támogatja a sárgacsekk-adót

Nem keresték meg a kormány részéről, állítja Gerendy Zoltán, a BDO Magyarország ügyvezetője, adótanácsadó partnere, aki egy hónapja azzal rukkolt elő, hogy jónak tartaná, ha a kormány a banki tranzakciókra adót vetne ki. Szerinte az adó elhanyagolható mértékben drágítaná csak a bankolást, és ha a bankadót eltörli a kabinet, még a hitelezés is felpöröghet.

Origo, 2012. 04. 12.

Fordulat a sárgacsekk-történetben

A kormányzat az általános pénzügyi tranzakciós adó bevezetésén morfondírozik. Ha valóban bevezetik, vajon lehetséges-e, hogy két, egyenként fontos cél, azaz a többlet adóbevétel elérése és a készpénzkímélés okozta megtakarítás realizálása egyszerre valósul meg.

infoter.blog.hu, 2012. április 27.

A cégek nem büntethetik a sárgacsekkeseket

A cégek nem vethetnek ki pótdíjat csak azért, mert valaki sárga csekken szeretne fizetni – döntött a kormány, amely azonban a maga részéről az ilyen befizetéseket is megadóztatná.

Népszabadság Online, 2012. május 9.

Nem kell külön díjat fizetni, ha sárga csekken érkezik a közműszámla

A parlament az új fogyasztóvédelmi törvény hétfői elfogadásával kimondta, hogy a közszolgáltatók nem szedhetnek külön díjat azért, mert ügyfelük a számláját sárga csekken, postai befizetéssel egyenlíti ki.

Privátbankár, 2012. május 15.