Miért használjon készpénzátutalási megbízást?

1. Nem szükséges, hogy a vevőnek bankszámlája legyen (vagy pénz a bankszámláján).

Bár már szinte mindenkinek van folyószámlája, az Ön cégének mégsem kell lemondania azokról a vevőkről, akik nem rendelkeznek számlával. Küldje el a kitöltött csekkel a számlát, ezzel jelentősen megkönnyíti a feladást!

2. Nem történhet téves utalás a számlaszám esetleges elírás miatt.

Egy számlaszám 3x8 számból áll. Megvan a lehetősége, hogy egy számot rosszul jegyezzen meg, vagy írjon az átutalási megbízásra. A készénzátutalási megbízáson mindig a pontos számlaszám szerepel, így véletlenül sem fordulhat elő téves utalás, ami miatt nem jut a pénzéhez.

3. A pénz határidőre megérkezik, mert a sárga csekken feltüntethető a befizetési határideje.

A megjegyzés rovatba írt adatok segítik, irányítják a befizetőt. Ha a fizetési határidőt feltünteti, már meg is tette az első lépést annak érdekében, hogy a pénz időben érkezzen a számlájára. Mit jelent ez? Pontosabb bevételtervezést, a forgási sebesség felgyorsításának lehetőségét.

4. Postára gyakrabban jár az ember, mint bankba.

Összesen 3700 posta és mobilpostahely van Magyarországon. Biztos lehet benne, hogy az Ön ügyfele közelében is van egy. Ugyanezt nem mondhatjuk el a bankról. Nem mindenki rendelkezik internetbank lehetőséggel, az átutalás igen időigényes is lehet. Könnyítse meg az ügyfele dolgát!

5. A postai csekknek nincs külön díja, ami a vevőt terheli. Ezt nem mondhatjuk el egy banki utalásnál.

Amíg a banki utalás díja banktól függően akár 500 Ft is lehet nem beszélve a számlavezetési és egyéb díjaktól, a készpénzátutalási megbízásnak nincs a vevő által fizetendő külön díja.

6. A készpénzátutalási megbízás iránt nagyobb a bizalom, mint a rózsaszín postai utalványoknál.

A vevő biztos lehet benne, hogy a sárga csekkel lehetetlen visszaélni. Az eladó nem tűnhet el, hiszen a pénz bankszámlára kerül, a csekket kiállító ellenőrzi a bankszámla meglétét, a számlakötéskor pedig a bank ellenőrzi és rögzíti a számlatulajdonos adatait. 

Első publikálás: 2009-02-27