avagy a készpénzátutalási megbízás

Postai csekk

Hogyan lehet sárga csekket befizetni még a postákon kívül?

A Bankmonitor.hu cikke (2019. április 3.)

Nem lehet sárga csekket – hivatalos nevén készpénz-átutalási megbízást – befizetni április 1-től az OTP Bank fiókjaiban. Sok Facebook kommentelő azt hitte, áprilisi tréfáról van szó, ám kiderült, hogy erről szó sincs. Mivel a csekk a mai napig nagyon népszerű Magyarországon, megnéztük, ha valaki mindenképp ragaszkodik hozzá, milyen megoldásokkal lehet könnyebbé tenni a használatát.

Közeleg a sárga csekk nagy ellensége, így fizethetsz vele

A portfolio.hu cikke (2018. szeptember 29.)

A sárga csekk a készpénzhasználatot ösztönzi, se nem olcsó, se nem kényelmes, mégis a mai napig tömegek használják főleg rezsiszámlák befizetésére. Pedig több alternatívája is van már, és jövőre az azonnali fizetési rendszer egyik új tranzakciós típusa, a fizetési kérelem is beszáll a sárga csekkek nagy versenytársai közé.

Hírdessen érdeklődöknek

1200px-bundesstra_e_182_number_svg.png

Ennyi látogató olvassa havonta a csekk.blog.hu oldalt, az egyetlen sárga csekkel foglalkozó blogot. Nem sok... mihez képest?

Ha szeretné elérni azokat, akik szeretnének csekket nyomtatni vagy azokat, akik érdeklődnek az alternatív lehetőségek iránt, érdemes itt hirdetnie.

Nem aprózzuk el. Élethosszig tartó reklámhelyet kaphat (ha meg tudunk egyezni), és beleszólhat a szerkesztésbe is. Képzelje el: 218.400 csekk, csekknyomtatás iránt érdeklődőt tud elérni 100 év alatt.

Érdekli? Írja meg ajánlatát e-mailben a byrom@byrom.hu címre még ma. A március 31-ig legmagasabb licit nyer. Legyen Ön az!

Nagy változás jön a postákon - mindenkit érint

Január 1-től az ügyfelek okmányok bemutatása nélkül fizethetik be csekkjeiket, ha bankkártyával fizetnek, de nem szükségesek az okmányok az adó, illeték, és bírság csekkek befizetésénél, illetve 300 000 forintig az áru, szolgáltatás ellenértékének készpénzes megfizetésekor sem - közölte a Magyar Posta Zrt.

Bővebben >>

2017 november-december / webszemle

Kihaló faj: a sárga csekk

Piac és Profit, 2016.11.26

A banki átutalások lassan átveszik az első helyet a postai csekkektől, és a leggyakrabban használt törlesztési móddá válnak a kintlévőségek kezelésében – derült ki az EOS Csoport kutatásából. Tovább >>

Ezt a tanulmányt hozza a többi megjelent cikk is:

Híradó

Napi.hu

Mondjuk ennek fényében, nem értem, miért a sok fejlesztés:

Csekkbefizetés már a kiskereskedelmi láncokban is

Trademagazin, 2016.12.15

A Magyar Posta Zrt. a CBA Kereskedelmi Kft.-vel és a Rossmann Magyarország Kft.-vel együttműködve a gyorsabb és rugalmasabb ügyfélkiszolgálás érdekében 91 csekkbefizető automatát állít üzembe országszerte drogériákban és élelmiszerüzletekben. A kiskereskedelmi hálózatokban megteremtett csekkbefizetési lehetőséggel az ügyfelek még több helyszínen és tágabb időintervallumban, kedvező fizetési feltételekkel tudják elérni a csekkbefizetési szolgáltatást. Tovább >>

Tudta? Hamarosan a drogériában is lehet csekket befizetni

Lokál, 2016.07.29

A Magyar Posta Zrt. a Rossmann Magyarország Kft.-vel együttműködve a gyorsabb és rugalmasabb kiszolgálás érdekében csekkbefizető automatákat állít üzembe 25 drogériában. Tovább >>

Már kártyával is ingyenesen fizetheti be a sárga csekkeket

HVG, 2016.06.05

Ingyenes a bankkártyás csekkbefizetés a postán júniustól. Eddig, ha kártyával fizettük be a csekkjeinket, az készpénzfelvételnek számított, ami pluszköltséggel járt. Tovább>>

A Magyar Posta egyre modernebb: QR-kód, Posta Hűségkártya, iCsekk alkalmazás!

24.hu, 2016.01.18

A Magyar Posta azzal büszkélkedik, hogy a fejlesztéseiknek köszönhetően már kevésbé csökkennek a sárga csekkes befizetések. Míg a korábbi időszakban éves szinten 4-5 százalékkal csökkent a csekkvolumen, addig 2015-ben, az új fejlesztéseknek köszönhetően, 2 százalékra csökkent a lemorzsolódás – írták közleményükben. Tovább >>

Csekkbefizetés a Rossmann üzletekben

"A Magyar Posta Zrt. a Rossmann Magyarország Kft.-vel együttműködve a gyorsabb és rugalmasabb kiszolgálás érdekében csekkbefizető automatákat állít üzembe 25 drogériában."

Forrás: posta.hu

A kezdeményezés örvendetes, tekintve, hogy a közeli Tesco-ban még nem sikerült olyan napot találnom, hogy működött volna a terminál.

Szeptemberi Webszemle

Egyre többen fizetik be bankkártyával a csekkeket

SG.hu, 2015. szeptember 16.

A Magyar Posta 2015 nyarán lecserélte 5000 POS terminálját (ez csaknem a teljes postai hálózatot jelenti), ezzel párhuzamosan megteremtette a bankkártyás csekkbefizetés lehetőségét. Tovább >>

Bejött a postának a kártyás csekkfizetés

24.hu, 2015. szeptember 17.

A csekkbefizetés során használható kártyás vásárlási tranzakció bevezetése óta eltelt három hónap alatt 2,7 millió csekket fizettek be így az ügyfelek a postákon, 25 milliárd forint értékben – tájékoztatta a Magyar Posta az MTI-t szerdán. Tovább >>

A bolti pénztáraknál is lehet majd csekket feladni

24.hu, 2015. október 5.

“Előremenekül” a Magyar Posta: miközben a hagyományos postai szolgáltatások forgalma csökken, modern újításokkal növelik a bevételeiket, emelik a színvonalat, és informatikai fejlesztésekkel csökkentik a költségeiket. Tovább>>

Címkék: csekk webszemle

Akció van

Megint akciózik a posta a csekkekkel. Ebből is látszik, hogy a verseny éleződik. És van egy tippem, hogy sokáig el fog húzódni. Mert a posta oldalán a kiapadhatatlan forrás mellé párosult némi kezdeményező készség is, amiből a másik oldalnak is jutott. Hogy ki nyer? Hát az ügyfél. Akár egy Toyota Aurist. Csak azt nem értem, hamár Magyar Posta, és magyar ipar, miért nem Esztergomban gyártott Suzuki. Nem mindegy? Aki postára jár a csekkel ugyanúgy örülni fog egy felső kategóriás Suzukinak is.

Nem fizetett post volt, csak szóltam.

Ingyenes lett a postán a bankkártyás csekkfizetés

Kártyás vásárlásnak minősül, így a befizetőknek ingyenes a bankkártyás csekkbefizetés júniustól a postákon, az eddigi költséges készpénzfelvételi tranzakció helyett.

Szarka Zsolt, a Magyar Posta Zrt. vezérigazgatója a pénteki budapesti sajtótájékoztatón ismertette: eddig csaknem 1700 postán telepítettek több mint 3500 új POS-terminált. A nyár végéig a teljes postai hálózatot felszerelik, ami a 2700 postán több mint 5700 terminál telepítését jelenti.

Németh Lászlóné, a Miniszterelnökség nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért és postaügyekért felelős államtitkára elmondta: a bankkártyával fizető ügyfelek a csekk összegétől függően 500-700 forintot is megtakaríthatnak egy-egy befizetésnél.

Ez a lépés egyfajta rezsicsökkentés, a számítások szerint éves szinten 1,5 milliárd forint marad az embereknél, amit nem kell készpénzfelvételi díjként befizetni a tranzakcióknál - fogalmazott.

Szarka Zsolt a fejlesztés részleteiről szólva elmondta: az új terminálok beszerzése, telepítése, az informatikai háttér kialakítása és az integrált postai rendszerek fejlesztése összesen nettó 1 milliárd forintba került, amit a posta önerőből finanszírozott.

A fejlesztés második ütemében, az év végéig megteremtik annak feltételeit, hogy az összes postai szolgáltatás igénybevétele - például a levélfeladás vagy kiskereskedelmi termékek vásárlása - esetén is biztosítsák a bankkártyás vásárlást.

A Magyar Posta az év végéig mobil POS-terminálokkal látja el a csomagkézbesítőket, így az utánvétes küldemények bankkártyával is kifizethetőek lesznek, és ezek szintén kártyás vásárlási tranzakciónak minősülnek majd.

Tavaly csaknem 220 millió csekket fizettek be az ügyfelek a postákon mintegy 2200 milliárd forint értékben. A felnőtt lakosság 85 százaléka szokott csekket befizetni, jelentős az igény erre a szolgáltatásra, ezért a Magyar Posta fontosnak tartja ennek megújítását - fejtette ki a vezérigazgató.

Németh Lászlóné a sajtótájékoztatón hangsúlyozta: a hagyományos postai szolgáltatások iránti kereslet csökken, erre a Magyar Posta új szolgáltatások bevezetésével, illetve fejlesztésével válaszol.

Az államtitkár kiemelte a pénzügyi szolgáltatási tevékenységet, megemlítve, hogy ezen a területen sok lépést tettek az elmúlt két évben.

A posta kiterjedt fiókhálózata megfelelő terep arra, hogy megbízható befektetési lehetőséget nyújtson, és az emberek ezzel élnek is, egyre többen veszik igénybe ezeket a szolgáltatásokat - mondta.

Nemcsak a termékkínálat változott meg, a szolgáltatásokat is úgy alakítják át, hogy gyorsabban, egyszerűbben és kedvezőbb áron legyenek elérhetőek - tette hozzá.

Ennek érdekében számos fejlesztés történt - idézte fel Németh Lászlóné, példaként hozva fel a többi között a csekkbefizető automaták telepítését, a QR-kódos befizetés lehetővé tételét, illetve a régi POS-terminálok folyamatban lévő cseréjét.

via: hirado.hu

Óriási dobásra készül a Posta! Erre készülhetünk a sárga csekkeknél

Megjelent ma egy cikk a Portfolio.hu-n.

Zanzásítva itt van a csekkre vonatkozó rész:

Megjelentek a versenytársak a díjfizetés tranzakciók terén, de a Posta meglátása szerint nem nyújtja ugyanazt a garanciát, mint a Magyar Posta. A nagy áttörést hátráltatja a Posta iránti nagy bizalom.

A csekk egy papíralapú bizonylat. Nem elavult dolog. (De.) Mostanában azért észrevehető némi innováció ezen a területen. Pl.: QR kód és automaták.

Hamarosan nem fog készpénzfelvételnek minősülni a kártyás csekkbefizetés a postákon. Az eddigi rendszer mindenkinek jó volt, csak az ügyfélnek nem. Az elmúlt évben 45%-kal csökkent az ilyen tranzakciók száma. Mondjuk, még így is maradt több millió tranzakció, ahol az ügyféltől lenyúlják az 500-700 Ft díjat a kártyahasználatért. Mindez a POS terminálok cseréjén múlik. 6800 új chipkártás, Pay-Pass-os terminált telepítenek 1 milliárdért. A csekkforgalom mérséklődő tendenciájának mérséklése miatt akkor is meg kell lépni ezt, ha eddig a postának fizettek a kártyás tranzakciók után, most meg a posta fizet érte.

A csekk-automatákról szólva az elmúlt 3 és fél hónapban több mint 105.000 csekket fizettek be 1,1 milliárd forint értékben a 20 automatán keresztül. Az iCsekk alkalmazáson keresztül 83.000 csekket 830 millió forint értékben fizettek be január 1 óta. Ugyanakkor foglalkoznak azzal is, hogy csökkentsék a sorbaállást a postákon.

Sok újdonság nincs benne, csak amit eddig is tudtunk. Azért köszönjük az összefoglalót.

Mi ez a furcsa jel a sárga csekken? Te tudod, mire jó?

Pénzcentrum, 2015. április 3.

Hasít a Magyar Posta iCsekk mobilalkalmazása - értesült a Pénzcentrum. Idén eddig csaknem 40 ezer csekket fizettek be ennek segítségével az ügyfelek, mintegy 400 millió forint értékben. A felhasználók többsége munkaidőn kívül használja az alkalmazást. Tovább >>

Most csak átvettük ezt a remek cikket, amúgy semmi nem történt a témában egy ideje.