Óriási dobásra készül a Posta! Erre készülhetünk a sárga csekkeknél

Megjelent ma egy cikk a Portfolio.hu-n.

Zanzásítva itt van a csekkre vonatkozó rész:

Megjelentek a versenytársak a díjfizetés tranzakciók terén, de a Posta meglátása szerint nem nyújtja ugyanazt a garanciát, mint a Magyar Posta. A nagy áttörést hátráltatja a Posta iránti nagy bizalom.

A csekk egy papíralapú bizonylat. Nem elavult dolog. (De.) Mostanában azért észrevehető némi innováció ezen a területen. Pl.: QR kód és automaták.

Hamarosan nem fog készpénzfelvételnek minősülni a kártyás csekkbefizetés a postákon. Az eddigi rendszer mindenkinek jó volt, csak az ügyfélnek nem. Az elmúlt évben 45%-kal csökkent az ilyen tranzakciók száma. Mondjuk, még így is maradt több millió tranzakció, ahol az ügyféltől lenyúlják az 500-700 Ft díjat a kártyahasználatért. Mindez a POS terminálok cseréjén múlik. 6800 új chipkártás, Pay-Pass-os terminált telepítenek 1 milliárdért. A csekkforgalom mérséklődő tendenciájának mérséklése miatt akkor is meg kell lépni ezt, ha eddig a postának fizettek a kártyás tranzakciók után, most meg a posta fizet érte.

A csekk-automatákról szólva az elmúlt 3 és fél hónapban több mint 105.000 csekket fizettek be 1,1 milliárd forint értékben a 20 automatán keresztül. Az iCsekk alkalmazáson keresztül 83.000 csekket 830 millió forint értékben fizettek be január 1 óta. Ugyanakkor foglalkoznak azzal is, hogy csökkentsék a sorbaállást a postákon.

Sok újdonság nincs benne, csak amit eddig is tudtunk. Azért köszönjük az összefoglalót.