Fehér csekken érkeznek az ELMŰ-ÉMÁSZ számlák

A Magyar Posta Zrt. és az ELMÜ-ÉMÁSZ megállapodásának eredményeként az energiaszolgáltató több mint egymillió ügyfele kapja kézhez néhány héten belül villanyszámlája mellé a Magyar Posta Zrt. által bevezetett új fehér csekket.
 
A közüzemi szolgáltató és a Magyar Posta Zrt. által aláírt megállapodás alapján az áramfogyasztók a sárga csekkek helyett befizetéseiket a jövőben fehér csekk segítségével teljesíthetik.
 
A fehér csekk a számla kibocsátók számára  előnyös üzleti konstrukciót jelent, mivel a Posta közvetlen kapcsolaton alapuló szolgáltatást biztosít részükre  A közvetlen szerződéses kapcsolatból adódó költségmegtakarítási lehetőségen túl a számlák előállítási költségében is megtakarítást eredményezhet a sárga szín elhagyása. A fehér csekk bevezetésével bővül az újrapapír felhasználási lehetősége is.
 
A fehér csekkek használata a befizetők számára nem jelent változást, a postahelyek felkészültek az új megbízás kezelésére.
 
A Magyar Posta Zrt a jelenleg bevezetett fehér csekk szolgáltatás további fejlesztését is tervezi, a befizetők és számla kibocsátók elégedettségének növelése érdekében.

(A Magyar Posta Zrt. sajtóközleménye)