Októberi webszemle

Októberben megint a csekkadóval voltak tele a webes hírportálok. Már-már üdítően hat a posta csekkautomatákról szóló bejelentése. Lássunk egy válogatást:

764 milliárdos megszorítás jön

"...a tranzakciós adó mértéke 1 ezrelékről 2 ezrelékre nő, ez 90 milliárdos bevétel. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy 100 ezer forint átutalása után nem 100 forintot, hanem 200 forintot kell a költségvetésnek elutalni. Matolcsy elmondta, hogy a bankok egyedi döntése, hogy ezt a terhet áthárítják-e az ügyfelekre vagy sem, esetleg csak részben, de a nagy verseny miatt erre nem nagyon lesz lehetőségük, mondta a miniszter."

Tovább a teljes cikkhez >>

Csekkbefizető automaták a postán

Megcsappant a sárga csekkes befizetések száma, amióta egyes szolgáltatók külön díjat számolnak fel ezekre a befizetésekre. A posta megtalálni véli a megoldást.

Tovább a teljes cikkhez >>

ATM-adó: csökkenhet a készpénzhasználat

A pénteken bejelentett kiigazító csomag szerint 0,3 százalékos tranzakciós adó terhelne minden ATM-es készpénzfelvételt. Ez minden családot érint, mivel a bankszámlára átutalt fizetésekhez, sok esetben a nyugdíjhoz is csak az új adó kifizetésével lehet hozzájutni.

Tovább a teljes cikkhez >>

A Bankszövetség a csekkadó halasztását kérné

A Magyar Bankszövetség folyamatosan, napi szinten tárgyal a kormánnyal, és ha a parlament elfogadja a pénzügyi tranzakciós illeték emelését, akkor a szövetség a bevezetés legalább negyedévvel való elhalasztásáért fog küzdeni - mondta Kovács Levente, a bankszövetség főtitkára csütörtökön a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

Tovább a teljes cikkhez >>

Kőkorszaki fizetési módot véd a kormány

Mindig kitör a parasztlázadás, ha egy-egy szolgáltató fölszámolja költségeit azoknak, akik sárga csekken, a postán fizetik be a szolgáltatási díjakat. Pedig ha ingyenes marad a sárga csekk, akkor helyettük is fizetnek azok, akik utalnak, vagy csoportos beszedésre adnak felhatalmazást. A Parlamentben egy kissé zavaros törvénymódosítással most bebetonoznák ezt a helyzetet, ami elsősorban a Postának kedvez.

Tovább a teljes cikkhez >>